Tratament cancer

Atunci când auzim de cineva care a fost diagnosticat cu cancer, în mintea majorității dintre noi, acest lucru echivalează cu o condamnare la moarte. Dar realitatea vine să ne contrazică și să ne arate că au existat și cazuri în care bolnavii au reușit să se vindece.

Dar, până la urmă care este adevărul? Există sau nu un tratament cancer? Care sunt șansele de supraviețuire după ce ai fost diagnosticat cu această boală? Sunt doar câteva întrebări la care vom încerca în rândurile de mai jos să găsim un răspuns.

Descoperit din timp, cancerul se vindecă

În prezent, există numeroase metode de tratament cancer. Mai mult sau mai puțin agresive pentru organismul uman, dar cert este că toate sunt destul de dificil de suportat în special din cauza diagnosticului crunt care le însoțește. Cu toate acestea, medicii susțin că dacă este descoperit la timp, rata de vindecare de cancer, dacă este urmat tratament cancer corect, este una destul de ridicată, care se apropie de 80, chiar 90%.

Investigații suplimentare

Diagnosticul de cancer nu se ”pune” atât de ușor, de aceea, dacă există o mică suspiciune, medicul te va îndruma și către unele investigații suplimentare, menite să confirme sau nu existența afecțiunii. Biopsie, teste de laborator, examinări, ecografii, tomografii computerizate, toate acestea îl vor ajuta pe medicul tău oncolog să știe cu ce are de a face, și în acest fel să știe să aleagă acel tip de tratament cancer care să fie cel mai bun pentru tine.

Tratament cancer specific

Deși poate să zicem că suferă de același tip de cancer, două persoane nu vor urma niciodată același tratament. Doar medicul oncolog este cel mai în măsură să evalueze corect situația, iar în funcție de datele pe care le are va prescrie tratamentul. Contează foarte mult, tipul de cancer şi localizarea acestuia în organism, stadiul de dezvoltare în care a fost integrat, starea generală de sănătate a bolnavului, vârsta, stilul de viaţă, precum și aşteptările individuale.

Tipuri de tratament cancer

În prezent, medicina oferă bolnavilor mai multe tipuri de tratament cancer. Intervenţia chirurgicală, chimioterapia, radioterapia, imunoterapia, terapiile hormonale și, mai nou, transplantul de celule stem sunt metodele prin care încearcă vindecarea bolnavului de cancer. Și, ceea ce este și mai îmbucurător este și faptul că șansele de reușită sunt bune.

Comunicarea cu medicul

Se vorbește mereu despre cât de importantă este comunicarea dintre medic și pacient. Și așa și este. Doar dacă vei lăsa rușinea la o parte, te vei mobiliza și vei comunica direct și corect cu medicul tău vei putea ști în fiecare moment în ce stadiu al bolii te afli și care sunt pașii care vor urma. Întreabă medicul despre orice nelămurire pe care o ai despre tratament, despre evoluția bolii, dacă îți recomandă să apelezi și la unele tratamente naturiste, despre care ar fi cele mai bune opțiuni de tratament în cazul tău, într-un cuvânt, TOT.

Imunoterapia în tratarea cancerului

Am lăsat deoparte alte metode de tratare a cancerului, gen chimioterapia sau radioterapia, și ne-am îndreptat atenția asupra imunoterapiei, o metodă de tratament cancer care pare să aibă o rată mare de succes în rândul bolnavilor. Potrivit cotidianul.ro, marile companii famaceutice din întreaga lume investesc sume uriașe în studii clinice care analizează efectele imunoterapiei în tratarea cancerului. Rata de succes a acestei metode pare să fie una destul de ridicată, se aud tot mai des reacții pozitive ale pacienților care au apelat la imunoterapie, și de aceea, în prezent, se încearcă aplicarea acesteia în vindecarea mai multor tipuri de cancer.

Încercări la Timișoara

Deocamdată, la noi în țară imunoterapia nu este printre metodele folosite pentru tratarea cancerului. Așa că drumul în străinătate este pentru unii dintre ei singura metodă de a avea parte de acest tratament cancer. Costurile sunt destul de ridicate, și nu oricine și le poate permite, așa că este de înțeles de ce nu toți bolnavii apelează la această soluție.

Cu toate acestea, există și unele raze de speranță. Deocamdată... prea mici. La Timișoara, medicii de aici au reușit să câștige un proiect european de două milioane de euro și, împreună cu medicii și oameni de știință din Germania, fac cercetări pentru a obține acel tratament care să vină în ajutorul bolnavilor de cancer.

Costuri mari

Rata de succes a imunoterapiei este destul de bună. În jur de 5.000 de euro pe lună ar costa acest tip de tratament. Cum funcționează imunoterapia? Potrivit specialiștilor de la Timișoara prin această terapie se ”folosește sângele pacientului după ce anumite celule sunt modificate și reușesc ulterior să le distrugă pe cele bolnave, după ce sângele tratat este injectat din nou pacientului. Totul se întâmplă fără afectarea celulelor sănătoase”.

Care sunt șansele?

Deocamdată, imunoterapia se aplică în tratarea melanomului avansat, limfomului și a cancerului de plămâni, rinichi și vezică urinară. Cu toate acestea, cercetătorii nu renunță și continuă studiile pentru ca acest tip de tratament cancer să poată fi aplicat cu succes și în cazul altor tipuri de cancer. Dar cum cancerul este o afecțiune în care bolnavul nu se bucură de o rată de supraviețuire prea mare, multă lume ar dori să știe care este prognosticul în cazul imunoterapiei. Ei bine, și în acest caz medicii oncologi spun că acest lucru depinde foarte mult de tipul de tumoare. Mai exact, dacă imunoterapia se aplică în cazul unor tumori mici, rata de vindecare pe termen lung depășește 50%. Potrivit aceleiași surse, rata de succes în rândul pacienților cu leucemie cronică limfatică ajunși în faza finală, unde era folosită în primă fază imunoterapia a fost una de succes, mai bine de 90% reușind să se vindece.

Vaccin anti-cancer

Cercetările în ceea ce privește găsirea tratamentului prin care cancerul să fie învins continuă permanent, iar oamenii de știință din Germania au făcut anunțul că sunt aproape de o descoperire epocală. Tratamentul ar fi un fel de vaccin anti-cancer, prin care sistemul imunitar al pacientului ar fi ”păcălit” pentru a ataca doar celulele canceroase, fără a le afecta în schimb și pe cele sănătoase. Pare aproape imposibil, nu-i așa? Dar cum ar putea fi realizat acest lucru? Potrivit cercetătorilor germani, tumorile de natură canceroasă ar fi ”mascate” cu un virus, iar în aceste condiții sistemul imunitar își va canaliza forțele pentru anihilarea acestuia, și în acest fel și cancerul va fi ”sub asaltul” acestuia. Se pare că au fost făcute deja unele teste și oamenii de știință germani susțin că sistemul imunitar și-ar fi îndeplinit cu succes misiunea.

Cu toate aceste vești bune, lucrurile sunt încă abia la început. Nu se știe însă dacă rata de succes a acestui vaccin va fi valabilă pentru toate tipurile de cancer, mai ales că se știe că unele dintre ele pot ”fenta” sistemul imunitar.

Remedii naturiste

Specialiștii în medicina naturistă susțin că, în lupta cu cancerul, bolnavului îi sunt de mare ajutor și o serie de remedii pe care le oferă natura. Despre acestea îți vom vorbi și noi în rândurile de mai jos, cu mențiunea că trebuie să urmați în continuare tratamentul prescris de medicul specialist.

Produsele apicole

Pe lângă alte beneficii aduse organismului, mierea și polenul vă sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de tratarea cancerului, de orice fel. Mierea cu ghimbirul, una dintre cele mai sănătoase combinații, are și un gust delicios și vă va ajuta sistemul imunitar slăbit să se întărească. De altfel, proprietățile terapeutice ale ghimbirului în tratarea cancerului au fost dovedite, având capacitatea de a micșora tumorile. Acest lucru se produce din cauză că ghimbirul ”silește” celulele de natură canceroasă din organism să se micșoreze. De asemenea, un bun inhibitor al celulelor canceroase este și polenul.

Sfecla roșie, un aliat de nădejde

Deși nu este o legumă pe placul majorității, sfecla roșie este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de tratamentul naturist al cancerului. De aceea, suferinzii de cancer colono-rectal sau cel gastric ar trebui să consume regulat suc proaspăt de sfeclă roșie. De asemenea, are efecte benefice și în cazurile de cancer de prostată, de sân, sau cel testicular.

Tratamentul medicamentos nu trebuie oprit

Într-adevăr, schimbarea stilului alimentar și adoptarea unei diete sănătoase, din care să nu lipsească legumele și fructele proaspete și să fie excluse preparatele prăjite sau mezelurile, vă poate ajuta organismul să lupte cu această temută afecțiune. Recomandarea noastră este însă să nu renunțați la tratamentul clasic, medicamentos, pe care vi l-a prescris medicul oncolog, chiar dacă în paralel urmați și un altul, bazat pe mai multe produse naturale. Acestea nu pot înlocui tratamentul clasic, ci pot, cel mult, să-i sporească șansele de reușită.

Dieta uimitoare care poate preveni cancerul

Relația hrană-sănătate este binecunoscută. Ceea ce s-ar putea să nu știi încă este că specialiștii au ajuns la o descoperire uriașă: există o dietă uimitoare care poate preveni cancerul! Într-un clasament internațional cu privire la frecvența diagnosticării cu cancer, publicat de The Guardian, Italia se află pe locul 18, iar […] mai mult »

Sunt sau nu vegetarienii mai puțin predispuși la cancer?

Se spune că o alimentație sănătoasă și echilibrată previne îmbolnăvirea organismului, iar una dintre afecțiunile care sunt ținute sub control în acest mod este și cancerul. Carnea este privită ca fiind un aliment care “hrănește” cancerul, și de aceea multă lume se îndreaptă către regimul vegetarian. Dar sunt sau nu […] mai mult »

Graviola, un fruct mai puternic decât chimioterapia

Ședințele de chimioterapie sunt indicate de către medicii oncologi în cazul suferinzilor de cancer. Acestea sunt însă extrem de greu de suportat. Toate aceste ședințe sunt însă “apă de ploaie” față de un banal fruct, despre care se spune că ar fi mai eficient cu până la 10.000 de ori […] mai mult »

Sucul de germeni de grâu, indicat în cazuri de cancer

Sucul de germeni de grâu este unul dintre cele mai sănătoase alimente, cu nenumărate beneficii pentru organismul uman. De altfel, vedetele de peste Ocean se arată mare amatoare de acest preparat, despre care se spune că ar fi o adevărată bombă de vitamine și minerale. Printre efectele sale se numără […] mai mult »