Insomniile cresc riscul de apariție a cancerului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tot mai mulți cercetători au ajuns la concluzia că insomniile cresc riscul de apariție a cancerului. Află ce forme de cancer sunt strâns corelate cu calitatea somnului și cum poți lupta împotriva insomniei.

Insomnia este o tulburare a mecanismului de reglare a centrului nervos somn-veghe. Ea se manifestă prin lipsa de somn sau prin reducerea duratei și profunzimii somnului. Dincolo de disconfortul fizic și psihic pe care lipsa somnului îl poate avea asupra persoanei afectate și a familiei acesteia, grav este că insomnia poate fi una dintre principalele cauze care duc la apariția cancerului – boala secolului XXI.

Nenumărate studii internaționale au identificat o legătură strânsă, de tip cauzal, între anumite forme de cancer și insomnie. Iată de ce, e imperios necesar ca, pentru binele sănătății noastre, să acordăm o mai mare importanță somnului, conștientizând că insomniile cresc riscul de apariție a cancerului.

CONTINUARE – Insomniile cresc riscul de apariție a cancerului

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *